Logano VS. Harvick

Svár mezi Joey Loganem a Kevinem Harvickem trvá už nějaký ten pátek, přesněji od roku 2010. Není se tedy čemu divit, že už si zase „šli po krku“, že ale na vyřizování účtů dojde ještě před nejsvatějším zahájením sezóny Daytonou 500, to nečekal snad nikdo. Pokud nás tato malá potyčka zastihla už na počátku sezóny, máme se asi hodně na co těšit.

Během závodu Sprint Unlimited došlo mezi zmíněnými jezdci ke kontaktu. Vůz Kevina Harvicka byl kvůli defektu na trati pomalejší a tak ho Joey Logano tlačil kupředu. To je věc, která je k vidění na trati poměrně často. Kevin Harvick, se ale díky tomu otřel o lemujíc zeď. Jeho vůz tak došel ještě dalšímu poškození. Kdo to nezvládl? Potřeboval vůbec Harvick Loganovu pomoc?

Když Matt Kenseth vyhrál 75-ti kolový závod, ostatní jezdci se uklízeli na Pit uličku, právě tam rozlobený Kevin Harvick Loganovi oplatil šťouchnutí. Došlo k několika dalším kontaktům.

Joey Logano poté, co opustil vůz a odložil helmu, vyrazil za Harvickem a s poměrně klidným výrazem si chtěl vše vyříkat. Duchapřítomní mechanici nenechali jezdce přiblížit se na dosah ruky. Ve chvíli, kdy se zdálo, že napětí začíná nebezpečně stoupat, Joey Logano byl od Harvicka odtažen za límec. Výraz v jeho tváři už rozhodně nebyl klidný.

„Myslí si, že pomáhá, ale to nejde, jen tak někoho poslat do zdi.“ Řekl Harvick a zavzpomínal na loňskou Talladegu, kde mu Logano provedl obdobnou věc.

„Opravdu jsem se snažil pomoct.“ Brání se Logano. „Měli jsme to dobře rozjeté, tlačil jsem se dopředu. Před tím jsem zrovna tak tlačil 78 (Martin Truex Jr.) a fungovalo to. Chtěl jsem pomoct, chápu jeho frustraci, ale já jsem se snažil vyhrát, tady nesbíráte body, tady se jenom vyhrává.“ 

„Řekl jsem mu, že takovouhle pomoc nedokážu ocenit. Každý ví, jak může tlačit, jak daleko… Nemůžete někoho tlačit do rohu a přímo do zdi. Musíte prostě používat mozek.“ Vrátil úder Harvick.

Jejich spor se tak zdá rozhořel opět na plno, jak to hodlají pánové řešit? Co se stane příště, až se na trati dostane #22 a #4 příliš blízko k sobě? Nedej Bože během vypjaté situace?

Napsat komentář